Hovedemne: lammeskank:
Lammeskanken sidder under knæet på bagbenet af et lam.
Lammekød har samme farve som kalvekød, men er meget federe end kalv. Lam bliver
slagtet når de er under 12 måneder, eller når de vejer omkring 55 kg.
Hovedgarniture:
Gulerod:
Guleroden er en pælerod, og det er en meget udbredt grønsagsafgrøde i store dele af verden.
Gulerodens farve skyldes det store indhold af stoffet betacaroten, der i kroppen omdannes til A-vitamin.
kalorier pr 100 g. gulerødder: 41 kcal.
Gulerødder er sunde.
Guleroden stammer fra centralasien, som nu er Afghanistan, og den oprindelige farve er purpur.
Guleroden er en pælerod, og det er en meget udbredt grønsagsafgrøde i store dele af verden.
Gulerodens farve skyldes det store indhold af stoffet betacaroten, der i kroppen omdannes til A-vitamin.
kalorier pr 100 g. gulerødder: 41 kcal.
Gulerødder er sunde.
Guleroden stammer fra centralasien, som nu er Afghanistan, og den oprindelige farve er purpur.
Begrundelse
for valg af tilberedning:
Jeg har valgt denne tilberedning, fordi jeg synes at det er en tilberedning der får kødet til at blive rigtig mørt, og det får meget mere smag, og så synes jeg også at kød bliver bedst ved en lang tilberedning.
Der er rigtig meget bindevæv på en lammeskank, og det går væk ved braiseringen.
Jeg har valgt denne tilberedning, fordi jeg synes at det er en tilberedning der får kødet til at blive rigtig mørt, og det får meget mere smag, og så synes jeg også at kød bliver bedst ved en lang tilberedning.
Der er rigtig meget bindevæv på en lammeskank, og det går væk ved braiseringen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar